Poniedziałek
Śniadanie:
Ser żółty – plastry, warzywo, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Ogórkowa z ryżem (zabielana) (7)
Danie główne: Kluski na parze z nadzieniem truskawkowym (polane masłem), woda z pomarańczą (1,3,7)
Podwieczorek:
Szynka drobiowa, twarożek z rzodkiewką, warzywo, masło, wek, herbata (1,7)
Wtorek
Śniadanie:
Pasztet wieprzowy, serek typu Almette, warzywo, masło, chleb wieloziarnisty, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką (1,3,9)
Danie główne: Nuggetsy z indyka, ziemniaki, surówka colesław (na bazie jogurtu), kompot (1,3,7)
Podwieczorek:
Kisiel owocowy, kleks jogurtu naturalnego, herbatniki maślane, owoc (1,3,7)
Środa
Śniadanie:
Parówka z fileta z kurczaka, ketchup, warzywo, masło, chleb wiejski, bawarka (1,7)
Obiad:
Zupa: Delikatny kapuśniak (-)
Danie główne: Pierogi z mięsem polane masłem, woda z cytryną i pomarańczą (1,3,7)
Podwieczorek:
Koktajl warzywno-owocowy na bazie jogurtu naturalnego z płatkami owsianymi,
wafle kukurydziane „Ufo” (1,7)
Czwartek
Śniadanie:
Szynka wieprzowa, twarożek słodzony miodem, warzywo, masło, chleb kukurydziany, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Barszcz biały z ziemniakami (zabielany) (1,7)
Danie główne: Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, mini marchewki, kompot (1)
Podwieczorek:
Ciasteczko „Biedroneczka” b/cukru z owocami, szklanka mleka (150ml) (1,3,7)
Piątek
Śniadanie:
Płatki zbożowe na mleku, powidła śliwkowe (100%), masło, bułka grahamka – mini, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Krem z cukinii z grzankami (zabielany) (1,7)
Danie główne: Rybka saute, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem (na bazie jogurtu),
woda z pomarańczą (4,1,3,7)
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z miksowanymi owocami, pałeczki kukurydziane (7)
Życzymy SMACZNEGO!!! J
Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.