Poniedziałek
Śniadanie:
Twarożek ze szczypiorkiem, warzywo, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami (niezabielany) (1,9)
Danie główne: Ryż na mleku z prażonym jabłkiem i cynamonem, woda z cytryną (1,7)
Podwieczorek:
Szynka drobiowa, serek topiony, warzywo, masło, wek, herbata (1,7)
Wtorek
Śniadanie:
Szynka wieprzowa, ser żółty - salami, warzywo, masło, chleb wieloziarnisty, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Krem z kukurydzy (zabielany) z popcornem (1,7)
Danie główne: Spaghetti bolognese (z łopatki wieprzowej), kompot (1,3)
Podwieczorek:
Twarożek truskawkowy b/cukru, wafle kukurydziane (7)
Środa
Śniadanie:
Pasztet drobiowy, jajko gotowane, warzywo, masło, chleb wiejski, bawarka (1,3,7)
Obiad:
Zupa: Pomidorowa z ryżem (zabielana) (7)
Danie główne: Paluszki z fileta z mintaja, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, woda z pomarańczą
i cytryną (4,1,3,7)
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z Muesli i miksowanymi owocami (1,7,8)
Czwartek
Śniadanie:
Ser żółty – plastry, warzywo, masło, chleb kukurydziany, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Delikatny żurek z ziemniakami (zabielany) (1,7)
Danie główne: Pulpecik drobiowy w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, buraki, kompot (1,7)
Podwieczorek:
Babka czekoladowa z owocami, szklanka mleka (150ml) (1,3,7)
Piątek
ŚWIĘTO
Życzymy SMACZNEGO!!! J
Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.